Moja Akademia jest pierwszą instytucją w Polsce, stworzoną nie tylko dla profesjonalistów, ale także dla amatorów, pragnących szkolić umiejętności kulinarne. Program Akademii stanowi połączenie światowych technik kulinarnych z elementami nowoczesnej kuchni polskiej. Kurt Scheller dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej, były szef kuchni warszawskiego hotelu Sheraton.
Zdecydowałem podzielić się swoją pasją do gotowania z szerszym gronem, przede wszystkim z moimi kolegami zawodowcami, kucharzami i szefami kuchni, oferując im profesjonalne szkolenia zawodowe. Dla miłośników dobrej kuchni niezwiązanych zawodowo z gotowaniem prz ygotowałem krótkie kursy kulinarne.
Podczas, gdy inne szkoły gotowania stawiają sobie za cel masowe kształcenie kucharzy i szefów kuchni, Akademia Kurta Schellera kładzie nacisk na podstawy gotowania zapoczątkowane przez mistrza wielkiej kuchni Antoine Careme i ojca kuchni klasycznej Auguste Escoffier. Uczymy swoich studentów nie tylko gotować jak profesjonaliści, ale także myśleć jak oni.
Akademia stawia na indywidualizm. Zachęca uczestników kursów do rozwijania swoich niepowtarzalnych i ukrytych talentów kulinarnych. Dlatego też ilość słuchaczy każdego kursu jest niewielka - nie przekracza 16 osób. Stwarza to możliwość indywidualnego szkolenia i skupienia uwagi na potrzebach każdego uczestnika kursu.
Twoim celem jest bycie najlepszym, a celem Akademii jest pomoc kucharzom, szefom kuchni i prawdziwym miłośnikom tej sztuki w zdobyciu i pogłębianiu umiejętności kulinarnych. Akademia jako niezależna organizacja, promująca dobrą kuchnię z całego świata, będzie miała także na celu zaprezentowanie odrębności kulturowych i ułatwi każdemu słuchaczowi spełnienie jego kulinarnych marzeń i pasji. Filozofia Akademii została zawarta w jednym zdaniu: jedz globalnie, ale ucz się lokalnie.
Bez względu na to czy pracowałeś w branży, marzysz o profesjonalnej karierze kulinarnej czy po prostu czerpiesz osobistą radość i satysfakcję obcując ze znakomitą kuchnią, zapraszam Cię do Akademii. Zacznij robić coś co zmieni Twoje życie.
Obowiązkiem każdego dobrego znawcy sztuki kulinarnej jest przekazanie następnym pokoleniom wszystkiego czego się nauczył i czego doświadczył.
Dokładna lokalizacja:
ul.Piekna 68 /róg Emilii Plater i Koszykowej, różowy budynek Agroma", V-pietro/"